Toskánsko

Ostatní

Andreucci Chianti „Giobatta“


Druh: suché červené
Odrůdové složení: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo Nero
Apelace: Chianti Colli Senesi DOCG
Uzávěr: korek
Alkohol: typicky 13% (podle ročníku)
Charakteristika: Víno rubínové barvy s intensivní vůní lesního ovoce (ostružiny, maliny) a dubového dřeva. V chuti šťavnaté, s měkkým tříslem, pěkně zabudovaným barikem. Líbivé víno s delším harmonickým závěrem. Půjde dobře k tvrdým a polotvrdým sýrům, těstovinám s rajčatovou omáčkou, rizotu s masem a nejrůznějším úpravám masa. Podávejte při teplotě 14-16ºC.
Vinice: okolo obce Montefollonico (severně od města Montepulciano) v Toskánsku.
Vinifikace: Zrálo v bariku.
Konzumace: po 2. roce
Dekantace: ne
Archivace: 3-5 let